Brenner du for miljøet? – Nå kan du vinne en helt ny og rentbrennende vedovn!

På kalde vinterdager gir vedfyring like mye svevestøv som veitrafikk. Asker og Bærum brannvesen ønsker både bedre luftkvalitet og økt brannsikkerhet og arrangerer derfor en konkurranse der du kan vinne en splitter ny rentbrennende og miljøvennlig vedovn.

Nye ildsteder forurenser mindre, bruker mindre ved og er sikrere enn gamle ildsteder. Asker og Bærum brannvesen har sammen med kommunene fokus på miljø og sikkerhet. Vi oppfordrer alle med forurensende ildsteder som åpne peiser, oljefyrte ildsteder og vedovner installert før 1998 å skifte til nyere rentbrennende ildsteder.

Spar penger – og miljø

Alle nye vedovner som selges i Norge i dag er såkalt rentbrennende ovner. Ny forbrenningsteknologi gjør at de nye vedovnene utnytter energien i veden bedre. Det innebærer både lavere partikkelutslipp og lavere vedforbruk – en åpenbar fordel for både miljø og lommebok.

4 gode grunner til å skifte ut eldre ikke-rentbrennende ildsteder

  • Rentbrennende ovner kan halvere utslipp av forurensende svevestøv
  • Rentbrennende ovner er mer energieffektive enn gamle og du bruker dermed mindre ved
  • Rentbrennende ovner er mer brannsikre enn gamle
  • Rentbrennende ovner soter mindre, er ikke like utsatt for pipebrann og har strengere sikkerhetskrav

 Vinn ny og rentbrennende vedovn!

For å delta i konkurransen må du begrunne hvorfor nettopp du eller noen du kjenner fortjener å vinne et rentbrennende ildsted. Svaret sender du inn på skjemaet under:

Konkurransen gjelder for dem som har et ildsted som ikke er rentbrennende (Som åpne peiser, oljefyrte ildsteder og ved- og koksovner installert før 1998). Du må bo i Asker kommune og ildstedet skal installeres her.

Hva kan jeg vinne?

I Asker kommune kan du vinne et ildsted levert av Henriksen peisforum Asker. Du kan velge ildstedet selv, med butikkpris opp til kr. 15.000,-

I Bærum kommune kan du vinne et ildsted levert av Peishuset AS, avdeling Kolsås. Ildstedet er en Contura 510 peisovn.

Vinneren må selv ta kostnad ved montering. Brannvesenet anbefaler å bruke kvalifiserte montører. Husk at når du monterer ildstedet skal brannvesenet ha dokumentasjon på dette. Du melder inn monteringen på brannvesenets nettsider: www.abbv.no/ildsted

Når trekkes vinnerne?

Konkurransen varer frem til 31.januar 2018. Vinnerne av konkurransen kontaktes 5.februar. Premieoverlevering skjer hos leverandørene av ildstedene etter avtale, så snart som mulig etter at vinner er trukket og kontaktet.