Brannvesenets julekalender

Brannvesenets julekalender

Det finnes mange julekalendere, men ingen er viktigere enn Brannvesenets julekalender, for den kan redde liv og verdier. Alle våre barneskoler får besøk av oss i slutten av november! Da underviser vi elevene på 4. trinn i brannvern og deler ut Brannvesenets julekalender.

Barna hjelper brannvesenet til en trygg jul! Asker og Bærum brannvesen har siden 2004 laget Brannvesenets julekalender, en livsviktig førjulskampanje for barn i barneskolen fra store deler av landet. Fra Alta i nord til Kristiansand i sør får elever på barneskolene høre adventstidens viktigste budskap!  Kalenderen inneholder de viktigste rådene for en trygg jul og vi oppfordrer barna om å videreformidle vårt budskap til foreldre og andre voksne. Hver dag frem til julaften kan elevene åpne lukene og svare på konkurranser – og kanskje vinne premie!

Hva er Brannvesenets julekalender?

Kalenderen finnes både i papir- og nettversjon og 4., 5. og/eller 6. trinn på barneskolene i november etter en time med brannvernundervisning av det lokale brannvesen. Bak lukene i www.brannvesenetsjulekalender.no ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er laget av brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging. Hver dag trekkes det en vinner blant de elevene som har deltatt på dagens oppgave. I slutten av desember blir det også trukket vinnere av en eksklusiv hovedpremie.  Alle kan delta, men det er kun elever som har deltatt i undervisningen fra brannvesenet som kan vinne premier. Nettsiden er kun aktiv i perioden, november – mai.

I Asker og Bærum undervises hvert år mellom 2000-4000 elever i løpet av november.

Barn gode ambassadører

Brannvesenet ønsker å presisere at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og at brannfarlig pynt og dekorasjoner ikke blir brukt. Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem.

Farligst hjemme

Det er dessverre ikke uten grunn at så mange brannvesen setter av store deler av november til å besøke skolene i sine områder. De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid: Vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter.

Representerer du et brannvesen og ønsker å vite mer? Mer informasjon om deltakelse i førjulskampanjen finner du på NBLFs sider.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss.