Brannvesenets julekalender

Brannvesenets julekalender

Asker og Bærum brannvesen har siden 2004 laget Brannvesenets julekalender, en livsviktig førjulskampanje for barn i barneskole fra store deler av landet.

Brannvesenets julekalender deles ut til 4., 5. og/eller 6. trinn på barneskolene i november etter at det lokale brannvesen har gitt én times undervisning om hvordan alle kan bidra til å forhindre brann. Brannvesenets julekalender inneholder de viktigste rådene for en trygg jul og vi oppfordrer barna om å videreformidle vårt budskap til foreldre og andre voksne.Brannvesen fra mellom 20-30 brannvesen fra fra Alta i nord til Kristiansand i sør er hvert år med på kampanjen, og tilsammen deler vi ut cirka 20.-30.000 eksemplarer hvert år.

En kampanje på nett og papir

Kampanjen er tredelt:
• Et undervisningsopplegg som det lokale brannvesen bruker på skolene
• En tradisjonell julekalender på papir
• En digital nettkalender

Julekalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner barna en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen, www.brannvesenetsjulekalender.no. Bak lukene i nettkalenderen ligger filmsnutter og  konkurranser med premier. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging. Hver dag trekkes det en vinner blant de elevene som har deltatt på dagens oppgave. I slutten av desember blir det også trukket vinnere av en eksklusiv hovedpremie.

NB! Alle kan delta, men det er kun elever som har deltatt i undervisningen fra brannvesenet som kan vinne premier. Nettsiden er kun aktiv i perioden, november – mai.

Du kan ta en titt på fjorårets nettkalender her: http://www.brannvesenetsjulekalender.no/

Vi ønsker å presisere at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt.  Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem.

I Asker og Bærum undervises hvert år mellom 2000-4000 elever i løpet av november.

Alle landets brannvesen kan delta

I 2016 deltok 26 brannvesen i 80 kommuner på kampanjen. I 2017 bidrar Gjensidigestiftelsen gjennom Det store brannløftet med midler, slik at alle brannvesen kan delta uten annen kostnad enn frakt.

Representerer du et brannvesen og ønsker å vite mer? Mer informasjon om deltakelse i førjulskampanjen finner du på NBLFs sider.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss.

Frist for påmelding er 1.april, http://www.brannvesenetsjulekalender.no/Bestillingsskjema-Brannvesen