Søk

Du er her: Forside > Avdelinger > Beredskap > Hvordan bli brannmann/brannaspirant

Hvordan bli brannmann/brannaspirant

Det er vanskelig å gi råd med hensyn til hvordan man blir brannmann/brannaspirant. Vi har i overvekt ansatt personer med håndverksfaglig bakgrunn. Dette er tømrere, bilmekanikere, murere, rørleggere eller lignende.

Vi har også noen ansatte med allmennfaglig bakgrunn, slik at man er ikke på ekskludert fra å bli brannmann ved en slik utdannelse. Vi annonserer ledige stillinger i Budstikka og noen ganger i Aftenposten. I tillegg legges annonser ut på våre internett sider, www.abbv.no, samt hos NAV.

Det er mange søkere på stillinger som brannaspirant. Ved annonserte ledige stillinger er 150 søkere ikke uvanlig. De som får ansettelse i brannvesenet får utdanning gjennom Norges brannskole. Det er vanskelig å få plass ved Norges brannskole og utdanne seg der, før man er ansatt i et brannvesen.

Se videoer av fysiske tester 

Vi legger stor vekt på god fysisk form. Blant annet er det krav om at man løper Semsvannet rundt (4.7 kilometer) på under 21 minutter og 30 sekunder eller 5.000 meter løping på bane på under 21 minutter. 

Se kart og løypeprofil for Semsvannet rundt.

Vi gjennomfører høydetester, fysiske tester, klaustrofobitester, praktiske tester og prøver i norsk, matematikk og hukommelse. De som tiltrer stilling hos oss må dokumentere plettfri vandel med utvidet vandelsattest fra politiet. I tillegg forplikter de seg til å ta førerkort for vogntog, førerkort klasse CE og utrykningsførerkort (kode 160) innen utløpet av prøvetiden (6 måneder).

Her kan du lese mer om ansettelsesprosessen og tester.

Hvis du får ansettelse som brannmann vil du få all utdanning etter ansettelsen. Vi legger ikke så stor vekt på om man har tatt noen brannkurs før ansettelse, da alle begynner på ny opplæring hos oss. Dette kan imidlertid variere fra brannkorps til brannkorps. Du kan imidlertid ta et nettbasert kurs i brannvern ved Norges brannskole. Dette må man også gjennomføre ved ansettelse, men det vil du eventuelt slippe å ta ved ansettelse hvis du har dette fra før.

De som tjenestegjør i utrykningsstyrken, følger en døgnbasert skiftordning. I løpet av 4 uker har de 7 døgnvakter. De arbeider en helg, med vakt på både lørdag og søndag, hver 4 uke. Vi har ingen opptak av brannaspiranter, men ansetter brannaspiranter når det er ledige stillinger.


Oppdatert: 29.09.2014 14:22:46
Skriv ut siden
Skriv ut siden Lag PDF av siden

Del denne siden:

Postboks 353, 1372 Asker - Telefon 66 76 42 00 Telefax 66 76 42 01   prikk  Webredaktør: Eira Kamhaug. Ansvarlig redaktør: Anne Hjort
E-postadresse: abbv@asker.kommune.no   brannhjelm